Ana Menü
Anket
Ruhmorgu hangi müzik tarzından nefret eder?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.
Ruhmorgu Olarak
"Türkçe Konuş!"
Kampanyasını Destekliyoruz...

Bize Destek Olun!

Başlığı Görüntüle
Ruhmorgu » Ruhmorgu Sanat » Sinema
Zodiac
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugün Yazılanlar Arama

Başlığı Yazdır

10-01-2008 10:11 ÖS Zodiac | Düzenleyen Lucretia 10-01-2008 10:12 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Lucretia
Hasta Ruh 8\

Katılım Tarihi: 25.10.07

Uyarı seviyesi 0
img230.imageshack.us/img230/4553/200pxzodiac32432mk1.jpg
Özgün ad :Zodiac
Yönetmen : David Fincher
Yapımcı :Mike Medavoy
Brad Fischer
Arnold Messer
James Vanderbilt
Ceán Chaffin
Senaryo yazarı: Robert Graysmith
Oyuncular: Jake Gyllenhaal
Robert Downey Jr.
Mark Ruffalo
Anthony Edwards
Brian Cox
Görüntü yönetmeni: Harris Savides
Kurgu :Angus Wall
Film müzikleri: David Shire

1960'lı yılların sonundan itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nin batı sahillerinde seri cinayetler işleyen ve kendine Zodiac takma adını koyan katili yakalama öyküsüne dayanmaktadır. Film o dönemde bir karikatürist olarak çalışan Robert Graysmith'in aynı adla yayınladığı esere dayanmaktadır.

Zodiac'ın ikinci cinayeti işlemesi ile başlayan filmde aynı zamanda Graysmith'de San Francisco'da çalışmaya başlar. Cinayetler devam eder ancak polis herhangi bir ipucuna ulaşamamaktadır. Kurbanlar rastgele seçilmekte ve rastgele yerlerde öldürülmektedirler. Bir müddet sonrada gazetelere Zodiac imzası ile mektuplar gelmeye başlar.

Yıllar ilerledikçe cinayetler azalır ancak zaman zaman tekrar olmakta ve tek tük de mektuplar gelmektedir. Aradan geçen 10 yılı aşkın sürede katil biraz unutulur ancak Graysmith olayın üzerinde çalışmaya başlar. Topladığı ipuçları ancak 1991 yılında değerlendirilir ve katile ulaşılır.

Biraz önce izledim bu filmı.İlginç geldi.Çok uzun surelı bı film ayrıca.çok iyi anlmadım aslında :D izleyenlerle konusmak isterim...

10-01-2008 10:20 ÖS RE: Zodiac | Düzenleyen Siluet 10-01-2008 10:23 ÖS
Kullanıcı Avatarı

Siluet
Morg Bekçisi

Katılım Tarihi: 24.10.07
İzlemedim ama sen izlediysen mutlaka izlemem gerek. Böyle polisiye, katil falan filan seviyorum böyle flimleri. Dur bakayım varmı :P

11-01-2008 10:04 ÖÖ RE: Zodiac
Kullanıcı Avatarı

Rigor_mortiss
Hasta Beden 8/

Katılım Tarihi: 19.11.07

Uyarı seviyesi 0
hatice yarım saat sora filmimi getirmiş olursun umarım. zodiac 'ı da getirsen fena olmaz hani:)
Lions for Lams' ın ilk yarım saatini izledim akşam. kapattım uyudum bune ya :S

12-01-2008 11:02 ÖS RE: Zodiac
Kullanıcı Avatarı

Lucretia
Hasta Ruh 8\

Katılım Tarihi: 25.10.07

Uyarı seviyesi 0
flim guzeldi fakat uzunduuuuu...

ve anlamakta zorlandım cunku flımı ızlerken çok dıkkatım dagıldı ,bazı yerler sıkıcı olunca oje süreyım dedım de :D
sonunda ark.ların destegıyle anladım.
tavsiye edilir.

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:

Forumdan Rastgele Başlıklar
In Eternum, Sıcak kanlılık, narzarans'm ben =)), Fıkra - Sarışınlar işi çözer :D, Draconian - Earthbound, Yngwie J. Malmsteen, The Sins of Thy Beloved, Dark Tranquillity, Sonsuz Ruh, Yayın, CERN'de kara delik, Artemis ve Orion, hoşgeleyim., Burak Gürpınar İzlemek isteyenler Kaçırmayın muhteşem çünkü!!, Aerosmith - I Don`t Want To Miss A Thing, Pastafaryanizm, Hayko Cepkin Şarkıları, Bazı Hiciv Ustalarımız ve Ünlü Beyitleri, The Spherical Minds, Tiamat