| 21-11-2007 12:29 ÖÖ |
Anathema | Düzenleyen
04-12-2007 01:01 ÖS
|

Deleted_User Ceset :|

Katılım Tarihi: 01.01.70
 |
Bu Grubun Burada Tanıtımını Yapmayacağım.
Anathema İlk Dinlediğimde Beni Çok Şaşırtmıştı. Herşeyden Önce Klasik Metale Alışmış Kulağıma Garip Gelmişti. Aslında Şimdi Farkediyorum Ki, Müziği Yadırgamıştım. O Zamanlar Bu Grubu Bilen Bir kişi Daha Tanımıyordum Ben; Bırakın T-Şörtlerinin Giyilip, Posterlerinin Asılmasını. Bilmiyorduk, Tanımıyorduk Yani.
Ama Sonra Bildim Ki Ne Biliş, Tanıdım Ki, Ne Tanıma. Anathema İledir Ki İlk Kez Kendimi Bilmediğimi, Tanımadığımı Anladım. Vincent'ın İnanılmaz Vokalinde Huzura Uyudum, Bilince Uyandım. Danny İle Bir kez Daha Ve Tam Anlamıyla Havadaki Titreşimlerin Bir İnsanı Ne Kadar Etkileyebileceğinin farkına Vardım. Üzüldüm, Sevindim, Sevdim, Sevildim, Rahatsız Oldum, Huzuru Buldum.
Kısaca İnsan Olduğumun Farkına Vardım.
Çok Uzatmaya Gerek Yok. Bu İnsanlardan, Ölümlülerden Kurulu Grup (Kimi Zaman Beni Hayal Kırıklığına Uğratsa Da) Bana Müziğinde İnsanüstünü, Ölümsüzlüğü Yaşattı.
Teşekkür Ederim Anathema, Müziğinle Var Olduğun Ve Yine Müziğinle Var Olduğumun Farkına Vardırdığın İçin...
"I'LL DANCE WITH THE ANGELS TO CELEBRATE THE HOLOCAUST" |
| |
|
|
|
|
|
|
| 21-11-2007 12:45 ÖÖ |
RE:
Anathema |

punkmonster İnsan :)

Katılım Tarihi: 21.11.07
 |
haklısın abi suanda dınlemeyip t-shrt giyenler bıle war bılıomusun...Ama yinede iyi acıklama yapmıssın EMege saygı |
| |
|
|
| 21-11-2007 12:52 ÖÖ |
RE:
Anathema |

goLge Hasta Ruh 8\

Katılım Tarihi: 25.10.07
 |
"Kısaca İnsan Olduğumun Farkına Vardım."
İşte bu tam oturur....
Bu arada hoşgeldin Bikooo 
|
| |
|
|
| 21-11-2007 07:26 ÖS |
RE:
Anathema |

Melancholy İnsan :)

Katılım Tarihi: 15.11.07
 |
melankolik günlerin vazgeçilmez sesi |
| |
|
|
| 03-12-2007 08:45 ÖS |
RE:
Anathema |

darkside İnsan :)

Katılım Tarihi: 03.12.07
 |
Anathema için tek bişey söylicem...ANLATILMAZ YAŞANIR!!!!! |
| |
|
|
| 05-12-2007 08:22 ÖÖ |
RE:
Anathema |

Lucretia Hasta Ruh 8\

|
i feel i know you
i don't know how
i don't know why
i see you feel for me ... |
| |
|
|
| 05-12-2007 01:30 ÖS |
RE:
Anathema |

filozofya Ceset :|

Katılım Tarihi: 28.10.07
 |
HARİKA... |
| |
|
|
| 18-12-2007 12:56 ÖS |
RE:
Anathema | Düzenleyen
Siluet 06-09-2008 05:31 ÖS
|

Siluet Morg Bekçisi

Katılım Tarihi: 24.10.07
|
Kişiliğim, Karakterim, Yaşayışım, Acılarım, Beynim-Fikrim, Herşeyim...
Anathema... |
| |
|
|
| 18-12-2007 03:06 ÖS |
RE:
Anathema |

Lucretia Hasta Ruh 8\

|
hımm oda guzelmiş valla helal olsun anathema"ya |
| |
|
|
| 28-07-2008 12:12 ÖÖ |
RE:
Anathema | Düzenleyen
Siluet 29-07-2008 06:48 ÖS
|

Siluet Morg Bekçisi

|
Yeni bir albüm çıkardılar. Eski şarkılarından seçmelerle, akustik olarak çalınan şarkılarla dolu bir albüm. Anathema Hindsight 2008 olarak aratıp albüm hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Dinlenilmesi gereken bir albüm. |
| |
|
|
| 28-07-2008 03:54 ÖS |
RE:
Anathema |

pismetalci İnsan :)

Katılım Tarihi: 22.04.08
 |
Hmm.Bilmiyordum sağol Dinçer : ) ayrıca sayfa için de teşekkürler... |
| |
|
|
|
|
|
|
| 29-07-2008 01:05 ÖÖ |
RE:
Anathema |

stn Bitkin Beden :/

Katılım Tarihi: 10.06.08
 |
cdsını almak ıstıyorum.. |
| |
|
|
| 29-07-2008 09:24 ÖÖ |
RE:
Anathema |

teritori Hasta Beden 8/

Katılım Tarihi: 29.10.07
 |
Korsan çok ayıp bir şeydir. Bakın bende 20-30 gb mp3 var hiçbirisini dinlemedim daha. Tek tek sanatçılara ulşaıp izin alıyorum çünkü. Gerçi uluslararası armalarla astarı yüzünden pahalıya geliyo ama olsun. En azından içim rahat. |
| |
|
|
| 29-07-2008 06:47 ÖS |
RE:
Anathema |

Siluet Morg Bekçisi

|
teritori yazdı:
Korsan çok ayıp bir şeydir. Bakın bende 20-30 gb mp3 var hiçbirisini dinlemedim daha. Tek tek sanatçılara ulşaıp izin alıyorum çünkü. Gerçi uluslararası armalarla astarı yüzünden pahalıya geliyo ama olsun. En azından içim rahat.
Çok haklısın Uygar abi. Yazmış olduğum yazı insanları teşvik etmek için yazılmamıştı. Artık ülkemizde eskisi gibi pahalı da değil albüm fiyatları. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, mesajımı düzenledim. |
| |
|
|
| 30-07-2008 08:30 ÖÖ |
RE:
Anathema |

teritori Hasta Beden 8/

|
Anathema yazdı:
teritori yazdı:
Korsan çok ayıp bir şeydir. Bakın bende 20-30 gb mp3 var hiçbirisini dinlemedim daha. Tek tek sanatçılara ulşaıp izin alıyorum çünkü. Gerçi uluslararası armalarla astarı yüzünden pahalıya geliyo ama olsun. En azından içim rahat.
Çok haklısın Uygar abi. Yazmış olduğum yazı insanları teşvik etmek için yazılmamıştı. Artık ülkemizde eskisi gibi pahalı da değil albüm fiyatları. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, mesajımı düzenledim.
Olm manyak mısın ben tamamen dalga geçmiştim. Ayrıca yabancı albüm fiyatları hala çok yüksek Türkiye'de. İndirin olm, üç kuruş para kazanıyoruz zaten bir de albüme mi para vereceğiz. Yok eğer bulamayan varsa bana haber versin ben link atayım :) |
| |
|
|
| 30-07-2008 01:29 ÖS |
RE:
Anathema | Düzenleyen
Siluet 30-07-2008 01:30 ÖS
|

Siluet Morg Bekçisi

|
teritori yazdı:
Anathema yazdı:
teritori yazdı:
Çok haklısın Uygar abi. Yazmış olduğum yazı insanları teşvik etmek için yazılmamıştı. Artık ülkemizde eskisi gibi pahalı da değil albüm fiyatları. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, mesajımı düzenledim.
Olm manyak mısın ben tamamen dalga geçmiştim. Ayrıca yabancı albüm fiyatları hala çok yüksek Türkiye'de. İndirin olm, üç kuruş para kazanıyoruz zaten bir de albüme mi para vereceğiz. Yok eğer bulamayan varsa bana haber versin ben link atayım 
Geçende D&R'da albüm fiyatlarına baktım, pek uçuk gelmedi bana. Ayrıca albümü cidden alınacak sanatçılar var abi. Bu bir tek müzik sektöründe değil, oyun sektörü veya flim sektörü içinde geçerli. Mesela bilgisayarımda kopyasını sakladığım flimleri tek tek almaya çalışıyorum. Dalga geçmişte olsan, korsanın içine girmemesi gereken emekler var. Fakat unutulmaması gereken bir nokta da var, yaşadığımız ülke bizi korsana itiyor oda ayrı mesele. |
| |
|
|
| 31-07-2008 10:19 ÖÖ |
RE:
Anathema |

teritori Hasta Beden 8/

|
-----------------------------------
Geçende D&R'da albüm fiyatlarına baktım, pek uçuk gelmedi bana. Ayrıca albümü cidden alınacak sanatçılar var abi. Bu bir tek müzik sektöründe değil, oyun sektörü veya flim sektörü içinde geçerli. Mesela bilgisayarımda kopyasını sakladığım flimleri tek tek almaya çalışıyorum. Dalga geçmişte olsan, korsanın içine girmemesi gereken emekler var. Fakat unutulmaması gereken bir nokta da var, yaşadığımız ülke bizi korsana itiyor oda ayrı mesele.
------------------------------------
Oyun, film hakkında korsana pek ben de yanaşmam. Hatta şu anda çoğu Türk evladının evinde olmayan kadar orijinal oyunım vardır. Ha çok fazla sanmayın 6-7 tane filan. Film olayını ise zaten pek seven birisi olmadığımdan daha doğrusu boş vaktimi film izlemekle harcamak istemediğimden film almam ona bir şey diyemem.
Müzik konusunda ise durumlar biraz farklı. Türkiyeye gelen yeni albümlere önce distrübitorun kar marjı biniyor, akabinde trt etiketi için bir fiyat biniyor ve en sonunda da bizim meşhur deli dumrul vergileri biniyor. Zaten albümü basan yurt dışı menşeili firmanın hayvan gibi koyduğu bir kar marjı oluyor. E sonuçta da patlıyor fiyat. Ne oyun sektöründe ne de DVD sektöründe bu kadar yükse kar marjları var.
Bence müzisyen denyolar korsanla savaşacaklarına önce plak şirketleriyle bir savaşsınlar. Bunun en güzel örneğini ise Radiohead verdi. Adamlar "zaten albüm satışından kazandığımız üç kuruş da plak şirketinin cebine gidiyor" dedi ve son albümlerini kendi websitelerinden bedava yayınladılar.
Falan fişmekan işte. |
| |
|
|
| 25-08-2008 09:57 ÖÖ |
RE:
Anathema |

Dinsiz Melek Hasta Beden 8/

Katılım Tarihi: 26.10.07
 |
Kısa Bi Bilgide Benden...
1990 yılında Pagan Angel adıyla kurulan grup,Anathema adı altında ilk demosu "An Iliad Of Woes" ile birlikte underground piyasada adını duyurmuştur.
Paradise Lost ve Bolt Thrower ile turneye çıkma şansı yakalayan grup,1991'de ikinci demosu "All Faith Is Lost",1992'de ise "Crestfallen" ile geniş kitlelere yayılmaya başlamıştır.
1993'te grup ilk albümü Serenades'i yayınlar.Albüm tipik Doom/Death Metal etkileri gösterir.Darren White'ın vokalleriyle şekillenen
albümde "Sleepless","Sweet Tears" ve "Lovelorn Rhapsody" şarkıları özellikle dikkati çekmektedir.
Albüm sonrası ilk Avrupa turnesine çıkan grup,1995'te ilk firesini verir.Darren White,gruptan ayrılarak The Blood Divine grubuna geçer.Bu arada,grubun Darren White ile olan son çalışması "Pentecost III", 1995'te Darren White ayrıldıktan sonra yayınlanır.Albüm EP olmasına rağmen Anathema'nın en uzun çalışmalarından birisidir ve içerdiği şarkılar,"Serenades''ten farklı bir yapıda ve daha olgun haldedir.Depresif riffler ve Darren'in melankolik vokalleri,eseri en sevilen Anathema çalışmalarından biri haline getirmiştir.
Darren White sonrası vokal boşluğunu ise gitarist Vincent Cavanagh doldurur ve grup,"Pentecost III"ün takipçisi albümlerinin kaydına başlar.Ekim 1995'te grup,Doom/Death Metal'in en önemli eserlerinden olan "The Silent Enigma"yı yayınlar.Darren White sonrası grupta değişim olmuştur ve albüm bu değişimi birebir yansıtır.Vincent'in vokal performansı Darren'i aratmaz.
Albüm oldukça melankolik ve duyguludur.
1996 yılında grup "Eternity"i yayınlar.Albüm,Doom/Death Metal'den uzaklaşmış,daha atmosferik bir yapıdadır.Şarkılarda sololar boldur.Grup,brutal vokalleri tamamen bırakmıştır.Bu albüm,en iyi Anathema albümlerinden biri olarak görülmektedir.Ayrıca,grubun Doom Metal ile bağlarını yavaş yavaş koparmaya başladığı ilk albümdür.
1998'de grupla sorun yaşadığı için baterist John Douglas gruptan ayrılır.Yerine eski My Dying Bride bateristi Shaun Steels geçer ve grup "Alternative 4" albümünü çıkarır.Müzikteki metal etkisi gittikçe azalmıştır ama Duncan Patterson faktörü nedeniyle hala karamsar,depresif ve hüzünlü bir atmosfer
vardır.Albümde "Lost Control","Shroud Of False","Regret" ve "Fragile Dreams" şarkıları çok tutulur.Alternative 4,Duncan Patterson'un grupla olan son çalışmasıdır ve kendisi kısa bir süre sonra kişisel nedenlerden dolayı gruptan ayrılır.Yerine ise Dave Pybus geçer.
1999'da gruba John Douglas geri döner,ayrıca Les Smith'de gruba katılır ve grup "Judgement" albümünü çıkartır.Anathema artık metal müzikten tamamen kopmuştur ve daha depresif ve atmosferik rock sounduna yönelmiştir.Albüm Jeff Buckley,Pink Floyd ve Radiohead etkileriyle öne çıkmıştır.
2001'de Dave Pybus gruptan ayrılır ve yerine Vincent'in ikizi olan Jamie gelir. 2001'de çıkan "A Fine Day To Exit" ise hayal kırıklığı yaratsa da zamanla beğenilen bir çalışma olmuştur.
Bu albümden sonra,2002 yılında Danny şaşırtıcı bir şekilde Anathema'dan ayrıldığını açıklar.Hayran kitlesi henüz şaşkınlığı üzerinden atamamışken Danny sevindirici bir şekilde tekrar Anathema'ya döndüğünü açıklar ve grup yeni albüm üzerinde çalışmaya başlar.2003'ün sonunna doğru "A Natural Disaster" adlı yeni albüm yayınlanmıştır.Artık bu albümle grubun çizgisini iyice değiştirdiği görülmektedir.Bir kısım fanlar Anathema'nın eski yolundan uzaklaştığı gerekçesiyle hoşnut kalmazken,diğer kitle ise Anathema'nın hala ve de sert olmadan güzel işler çıkartabildiğini göstermesi açısından albümü çok beğenmiştir.Enstrümanların daha fazla ön planda olduğu "A Natural Disaster" Anathema'nın geleceği ile ilgili ipuçlarıda vermektedir.
2006 yılında grup yeni albüme koymayı planladıkları 2 şarkıyı yayınlar."Everything" ve "A Simple Mistake" isimli şarkılar ise Anathema'nın yeni yüzünü doğrular niteliktedir. |
| |
|
|
| 06-09-2008 05:26 ÖS |
RE:
Anathema |

Emptyme İnsan :)

Katılım Tarihi: 05.09.08
 |
şarkıları nasıl bir ruh halinde yaptıklarını anlamıyorum....
Are You There diyorum |
| |
|
|
| 14-09-2008 09:28 ÖS |
RE:
Anathema |

thegoth İnsan :)

Katılım Tarihi: 14.09.08
 |
Süper tek kelimeyle |
| |