Ana Menü
Anket
Ruhmorgu hangi müzik tarzından nefret eder?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.
Ruhmorgu Olarak
"Türkçe Konuş!"
Kampanyasını Destekliyoruz...

Bize Destek Olun!

Başlığı Görüntüle
Ruhmorgu » Ruhmorgu Edebiyat » Tolkien'in Ütopyası'na Yolculuk
Gandalf
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugün Yazılanlar Arama

Başlığı Yazdır

01-11-2007 01:05 ÖS Gandalf
Kullanıcı Avatarı

BrepoztMetal
Hasta Beden 8/

Katılım Tarihi: 28.10.07

Uyarı seviyesi 0
Gandalf, bir istari ya da orta dünya büyücüsüdür. ölümsüz topraklarda gandalf, olórin adlı bir maia ruhuydu ve rüyaların efendisi lórien'in bahçelerinde yaşıyor ve sık sık merhametli nienna'yı ziyaret ediyordu. güneşin üçüncü çağının 1000. yılında istari ya da orta dünya'ya gönderilen büyücülerden biri olmak üzere seçildi. batı dillerinde gri gandalf, elf dilinde mithrandir ya da "gri gezgin", cüce dilinde tharkûn ve harad dilinde de incánus adıyla tanınıyordu. dış görünüşü, büyük bir pelerin ile sivri uçlu bir şapka giymiş ve elinde bir asa taşıyan, sakallı yaşlı bir adam biçimindeydi. gri limana vardığında círdan ona, narya ya da "ateş yüzüğü"nü verdi. iki bin yıldan uzun bir süre boyunca gandalf, orta dünyada etkisini arttıran kötü güçler ile savaştı. 2941 yılında, ejderha smaug'un öldürülmesiyle sonuçlanan yalnız dağ seferinin ilham kaynağı oldu. bu sefer sırasında gandalf glamdring adlı kılıcı, bilbo baggins ise tek yüzüğü buldu. 3018 yılında frodo baggins'in yanına gelen gandalf, yüzük seferini başlattı. rivendell'de yüzük kardeşliğinin lideri olarak seçildi ve kardeşliği pek çok tehlikeden kurtararak yollarına devam etmelerini sağladı. bu sırada khazad-dûm köprüsü savaşında, moria'nın balrog'u ile yaptığı ölümcül mücadelede kayboldu. fakat büyücünün ruhu, hiç bir silahtan zarar görmeyen ve ışık saçan beyaz gandalf olarak dirildi. yüzük savaşında, gölgeyele (shadowfax) adlı atını süren beyaz gandalf her yerdeydi: rohan kralı théoden'in ilham kaynağı, isengrad'da saruman'ın sonunun hazırlayıcısı ve minas tirith kapılarında cadı kralın durdurucusu hep o oldu. yüzük taşıyıcısı tek yüzüğü yokederken, gandalf mordor'un kara kapısı önünde batı ordusunun komutanları ile birlikteydi. savaştan sonra gandalf, arnor ile gondor'un yeniden birleşmesini sağladı ve 3021 yılında yüzük koruyucularının son yolculuğuna katılarak ölümsüz topraklara döndü.

01-11-2007 01:07 ÖS RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

BrepoztMetal
Hasta Beden 8/

Uyarı seviyesi 0
"you cannot pass, i am a servant of the secret fire, wielder of the flame of anor, you cannot pass. the dark fire will not avail you, flame of udun. go back to the shadow! you cannot pass." cümleleriyle gerek kitapta gerek filmde belleklerimize kazınmış bu karizmatik lord of the rings karakteri, orta dünya'nın ilk yaradılışında var olan maiardan biriydi, bulunduğu mevki tanrılar yani valardan bir alt kademedir.

06-11-2007 12:12 ÖÖ RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

LordOfRuh
Bitkin Beden :/

Katılım Tarihi: 29.10.07

Uyarı seviyesi 0
Güzel Daha Önce Okudum Ama Olsun

06-11-2007 12:53 ÖÖ RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

Siluet
Morg Bekçisi

Katılım Tarihi: 24.10.07
Gerçekten etkileyici bir karakter ve ancak flimleri izleyerek bu karakterler hakkında az çok bilgi edinebildim. Elbette bu yeterli olmamıştı. paylaşım için teşekkürler...

07-11-2007 03:21 ÖS RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

filozofya
Ceset :|

Uyarı seviyesi 0
paylaşım için çok teşekkürler. Kitaplarını okumam gerek filmle bir yere gidilmiyor.

18-11-2007 02:16 ÖÖ RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

LordOfRuh

Uyarı seviyesi 0
Ben Şunu Anlamıyorum Yüzük Kardeşlerinin Hepsi Undying Lands'a Gitmiş Mery Pip. Aragorn Niye Orta Dünyada Öldüler.Undying Lands Numenorlulara Kapalı Onu Biliyorumda Mery İle Pipde Ölmüşler

22-11-2007 02:01 ÖS RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

Deleted_User
Ceset :|

Katılım Tarihi: 01.01.70

Uyarı seviyesi 0
Yüzük Kardeşliği'nden olanlar değildir aslında Batı'ya gidenler dikkat edin, kimler gitmiştir: Frodo, Bilbo, Sam ve (bir ihtimal) Gimli.
Yani, yüzük taşıyıcılarına, verdikleri bu inanılmaz hizmet karşılığı böyle bir ayrıcalık tanınmıştır. Bilbo, Frodo ve Sam ayrı dönemlerde yüzüğün ağırlığını hissetmişlerdir. Gimli ise, bir rivayete göre Legolas'la birlikte, Gandalf'ın ricası üzerine Batı'ya göçen tek cüce olmuştur.

23-11-2007 01:17 ÖÖ RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

LordOfRuh

Uyarı seviyesi 0
Evet Konusunu Açtım Zaten Ben Undying Lands Diye Orda Yazdım Ölümlüler Dunedainlerde Dahil Oraya Girmeleri Yasaktı

18-07-2008 01:22 ÖS RE: Gandalf
Kullanıcı Avatarı

Arcident
İnsan :)

Katılım Tarihi: 18.07.08

Uyarı seviyesi 0
eline saglik ama kitapta suda yaziyordu gandalf hic bir silah la olemez (kilic - kaklan - ok - yay ) gibi aklima takilan madem buyucu world of power i ypsin herkesi oldursn iste xD hic buyu yapmiyo filmde bi balrog la kapisirken yapti bide faramir i nazgul lerden kurtarirken istari light buyusu yapmisti

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:

Forumdan Rastgele Başlıklar
Wallpaper, Novembers Doom, Sonata Arctica, Dünden bu güne gothic (Tanım), Microsoft Neyi alacağını Şaşırdı, Türk Metal Kültürü, Uaral, Gandalf, Georges Politzer, System Of A Down, Hasan Sabbah, Herkes küçük bişey paylaşsın bizimle. . ., Silent Hill 1|2|3|4|5 Videoları..., narzarans'm ben =)), Depressed Mode, Sagopa Kajmer Feat Kolera Ve Bora-Soğuk Küvet, Worms World Party..., Denizden ne çıkarsa yer(!), Tolkien'e Göre Yaradılış Efsaneleri, Merhabalar