Ana Menü
Anket
Ruhmorgu hangi müzik tarzından nefret eder?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.
Ruhmorgu Olarak
"Türkçe Konuş!"
Kampanyasını Destekliyoruz...

Bize Destek Olun!

Başlığı Görüntüle
Ruhmorgu » Ruhmorgu Anket » Güncel Anketler
Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugün Yazılanlar Arama

Başlığı Yazdır

Evet Evet 45%[5 Oylar]
Hayır Hayır 55%[6 Oylar]
Kararsızım Kararsızım 0%[0 Oylar]
Toplam Oy Adedi : 11
09-04-2009 09:23 ÖS Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat
İnsan :)

Katılım Tarihi: 07.11.07

Uyarı seviyesi 0

Sizce;
Bir ülke de tek bir resmi dil olması diğer halklar için baskı, oluşturur mu?

09-04-2009 09:25 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

renksizgoLge
Bitkin Ruh :\

Katılım Tarihi: 15.11.07

Uyarı seviyesi 0

Sizce;
Bir ülke de tek bir resmi dil olması diğer halklar için baskı, oluşturur mu?

nasıl yani anlamadım :S 2 resmi dil olabilitesi var mı ki ?

09-04-2009 09:29 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
Evet bir ülkede 2 veya daha fazla resmi dil olabilir. Örneğin Kanada'da hem İngilizce hem Fransızca resmi dildir. Ya da Filipinler'de hem İngilizce hem de Takalotça resmi dildir.

09-04-2009 09:33 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

renksizgoLge

Uyarı seviyesi 0
iyiymiş... Kanada ve Filipinler... 2 resmı dılı kabul etme nedenleri nelerdir ? bilgin var mı?

09-04-2009 09:39 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
Bunlar sadece birer örnekti.Bu 2 ülke gibi bir çok ülke var birden fazla resmi dil kullanan.Bunun ana sebeplerinden biriside ülkede yaşayan azınlıklardır, o ülke içinde yaşayan diğer halklardır.

09-04-2009 09:42 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

renksizgoLge

Uyarı seviyesi 0
sağol acıklaman ıcın çok sevdım bu anketi, tebrikler.

09-04-2009 09:44 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
Rica ederim, ne demek, her zaman, görevimiz. Morg halkı için çalışıyoruz. :D

10-04-2009 07:37 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

ravage

Katılım Tarihi: 08.04.09

Uyarı seviyesi 0
hahah :D

12-04-2009 12:31 ÖÖ RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

goLge
Hasta Ruh 8\

Katılım Tarihi: 25.10.07

Uyarı seviyesi 0
Ben hayır dedim. Ya ülke tek bir ülkedir, o ülkeden başka yoktur ve ona ait bir dili olması gerekir. Bun ülkenin birden fazla dili olması demek bence kendinden pek emin olmayan bir ülke konumunda olması demek diye düşünüyorum...

12-04-2009 11:27 ÖÖ RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
Merveciği peki bir de şöyle düşün: Sen egemen bir ülkede azınlık olarak yaşıyorsun ve doğduğun andan itibaren etrafıda o egemen ülkenin resmi dilinden başka bir dil konuşulmuyor ve doğal olarak resmi dili bilmiyorsun.Eğitim yaşın geliyor ve sana bilmediğin bir dilde eğitim verilmeye çalışışılıyor.Ne yapabilirsin ki, ne kadar anlayabilirsin ki, ne kadar öğrenebilirsin ki...

12-04-2009 11:31 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

goLge
Hasta Ruh 8\

Katılım Tarihi: 25.10.07

Uyarı seviyesi 0
Bir ülke de doğduysa insan zaten o ülkenin resmi dilini konuşmak zorundadır. Anlattığınla ne demeye çalıştığını anlamadım açıkcası. Doğduğun andan itibaren o ülkede resmi dil konuşuluyor diyorsun fakat ona ters olarak o ülkenin resmi dilini bilmiyorsun demişsin. Eğitim yaşına geldiğinde ise sana başka bir dil ile eğitim veriliyorsa o ülkede resmi dil yoktur ki. Adı üzerinde resmi dil, resmi diller değil ki bu çok saçma olurdu.

13-04-2009 02:23 ÖÖ RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

TasteKiN

Katılım Tarihi: 27.03.09

Uyarı seviyesi 0
Her ülkenin kendine ait bir dili olmalıdır. Fakat bu engel değildir ki başka dillerin gelişimi engellensin. İngilizce uluslararası bir dildir. Günümüzde ingilizce bilmemek büyük kayıptır ve öğrenilmelidir. Bu dili resmileştirmeye hiç gerek yoktur. Ülkemiz olarak Türkiye kültür seviyesini yeterince geliştirmiş ve bu tür konuları aşacak olgunluğa gelmiştir. Bu ülkede Kürtçe , Gürcüce , Lazca , Arnavutça vb. diller kullanılmaktadır fakat tek ve asıl dil Türkçe'dir...

13-04-2009 01:40 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Siluet
Morg Bekçisi

Katılım Tarihi: 24.10.07
Dil baskı unsurudur, o kadar! =P

13-04-2009 04:45 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
goLge tarafından yazılan metin:
Bir ülke de doğduysa insan zaten o ülkenin resmi dilini konuşmak zorundadır. Anlattığınla ne demeye çalıştığını anlamadım açıkcası. Doğduğun andan itibaren o ülkede resmi dil konuşuluyor diyorsun fakat ona ters olarak o ülkenin resmi dilini bilmiyorsun demişsin. Eğitim yaşına geldiğinde ise sana başka bir dil ile eğitim veriliyorsa o ülkede resmi dil yoktur ki. Adı üzerinde resmi dil, resmi diller değil ki bu çok saçma olurdu.

Yavrum bir ülkede tek ulusun yaşaması mecbur değildir.Her ülkede azınlıklar vardır ve bu azınlın uluslarında kendine ait dilleri vardır.

13-04-2009 04:48 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

renksizgoLge

Uyarı seviyesi 0
TasteKiN tarafından yazılan metin:
Her ülkenin kendine ait bir dili olmalıdır. Fakat bu engel değildir ki başka dillerin gelişimi engellensin. İngilizce uluslararası bir dildir. Günümüzde ingilizce bilmemek büyük kayıptır ve öğrenilmelidir. Bu dili resmileştirmeye hiç gerek yoktur. Ülkemiz olarak Türkiye kültür seviyesini yeterince geliştirmiş ve bu tür konuları aşacak olgunluğa gelmiştir. Bu ülkede Kürtçe , Gürcüce , Lazca , Arnavutça vb. diller kullanılmaktadır fakat tek ve asıl dil Türkçe'dir...

başkada söze gerek yok ne fazla ne eksik ;)

13-04-2009 04:50 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
TasteKiN tarafından yazılan metin:

Bu ülkede Kürtçe'nin kullanıldığını söylüyorsun.Ahmet Kaya Kürtçe şarkı söylediği için neredeyse yargılanacaktı.Bu bir baskı değil midir? Ya da Kürtçe konuştuğu için öldürülenikatledilen kaç insan var.Tüm bunlar bu ülkede yaşanmış şeyler.Bunlar bir baskı değil midir ?

13-04-2009 04:55 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

TasteKiN

Uyarı seviyesi 0
Geçmişi sorgulayacak olursak ben sana çok şey söylerim , sen bana çok şey söylersin. Günümüzde TRT Şeş diye bir kanal var ve herkez özgürce Kürtçe söylemlerini gerçekleştirebiliyor. Tabi bazı kurallar doğrultusunda...

13-04-2009 05:19 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
TRT6'nın açılış amacı ne acaba?

Farkındaysan seçimden yaklaşık 1-2 ay önce açıldı.Bir seçim politikası bu.Ha açıldı kötü mü oldu.Bana göre hayır.Ve Açılmasının en büyük nedenlerinden biriside Kürt halkının mücadelesi.(Hak mücadelesi.)Kabul edilmeli ki bu topraklarda Türkler kadar Kürt halkınında payı var.Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Kürtlere verilen vaadlerin yerine getirilmeyişinden dolayı tüm bu tartışmalar hala var.Neden olmasın ki Kürtçe yayın yapan bir kanal.Neden olmasın ki okullarda isteğe göre Kürtçe eğitim,hiç değilse doğudaki okullarda.Onlarında bir eğitim hakkı var ve bilmedikleri bir dilde eğitim göremezler bu da direkt olarak eğitim haklarını gaspetmeye giriyor.İşte bu yüzden dil baskı unsurudur...

13-04-2009 05:45 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

TasteKiN

Uyarı seviyesi 0
Kürşat dil baskısı altında neyi savunuyorsan bu tartışma platformunda onu açıkla.

Sen doğuda kürtçe eğitime izin verirsen yarın onlar bu topraklar bizim der ve Kürdistan kurma hayalleri daha da cezvolur. Türkiye'nin dili Türkçe'dir. Bu dil varoldukça diğer dillerin resmileşmesine gerek yok fakat diğer dillere baskıda yok. Her ilde her ilçede Farklı diller konuşuluyor. Benim köküm Gürcü , babamın doğduğu yerde Gürcü'ce konuşuyorlar. Sen oraya da Gürcü'ce eğitimi getirirsen. Arnavutça , Lazca vs. bunlar uzar. Asıl savunduğun şeyi başka bir başlık altında aç, onu orada tartışalım dostum...

13-04-2009 06:19 ÖS RE: Dil Bir Baskı Unsuru mudur?
Kullanıcı Avatarı

Qrsat

Uyarı seviyesi 0
Bu başlık altında savunduğum şeyler konuyla alakalı.Farklı bir şey söylemiyorum konunun dışında. ama bu toprakta yaşayan her ulusun eşit derecede hakları vardır.Anadilde eğitim ve anadilde hakları bunlardan bir tanesidir.

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:

Forumdan Rastgele Başlıklar
Lars Ulrich, Celtic Frost, Death, Sagopa Kajmer_Yakın ve Uzak, Favori 10 Sinema Oyuncusu, Hayal Dünyası, Azraili Tanıyomusunuz?, Have A Cigar, Taliban'dan halk önünde idam, flyleaf - fully alive, Iron Maiden, Let It Flow, Ayinler, Mudhoney, 2035'te Dünya böyle oLacak MIŞ, Zakkum - Ahtapotlar, Doğum Gününüze Ait İlginç Veriler, bilinmeyen olaylar.., Merhabalar, Dev derbi ( " Gs - Fb " 12.04.2009 ) ve sonuç..., Masaüstünüzün Önizlemesi Nasıl ?