Bitkin Ruh :\ Mesaj Sayısı: 1343 Katılım Tarihi: 15.11.07 Konum: Mersin Yaş : 20
Az önce Led Zeppelin - Stairway to Heaven şarkısını dinliyordum, çevirisini araştırdım internetten birşeye rastladım ...
Stairway To Heaven (Türkçe Çeviri)
Led Zeppelin
bir kadın var tüm parıltıların altın olduğuna inanan
ve bir merdiven satın alıyor cennete
ve vardığı zaman oraya biliyor ki
bir kelimeyle elde edecek orada bulunma amacını
ve bir merdiven satın alıyor cennete
bir işaret var duvarda
yine de emin olmak istiyor
çünkü bilirsiniz bazen iki anlamı vardır kelimelerin
orda, dere kenarındaki ağaçta
bir kuş var şöyle diyor şarkısında
'bazen kuşkuyla dolar tüm düşüncelerimiz'
ah meraklandırıyor beni
öyle bir hisse kapılıyorum ki batıya baktığımda
sanki ruhum haykırıyor uzaklaşmak için
rüyalarımda duman halkaları görüyorum
ağaçların arasından yükselen
ve durup bunu seyredenlerin seslerini duyuyorum
ah bu beni meraklandırıyor
bu beni gerçekten meraklandırıyor
eğer hepimiz katılırsak ezgiye
gerçeğe götüreceği fısıldanıyor kavalcının
ve yeni bir gün doğacak bekleyenler için
orman kahkahalarla çınlayacak
eğer bir patırtı varsa bahçenizde
telaşlanmayın
mayıs kraliçesinin bahar temizliğidir
evet iki yol var gidebileceğiniz
ama uzun vadede
hala vakit var değiştirmek için yolunuzu
kafanız zonklar durur, nerden bileceksiniz
ezgiye katılmaya çağırıyor kavalcı
sevgili bayan duyuyor musunuz esen yeli?
ve biliyor musunuz ki
rüzgarın fısıltılarındadır aradığınız merdiven
estiğimizde yoldan aşağı doğru
gölgelerimiz ruhlarımızdan daha uzun
bir kadın yürüyor hepimizin tanıdığı
beyazlar içinde parlayan ve herkese göstermek isteyen
herşeyin nasıl altına dönüştüğünü
ve dikkatli dinlerseniz eğer size de ulaşacaktır ezgi
hepimiz bir ve birimiz hepimiz olduğunda
bir kaya gibi sağlam olup yuvarlanmadığımızda
ve bir merdiven satın alıyor cennete...
şimdi şurdan sonrasına biraz daha dikkatli okuyun .
Şeytan, rock müziğin tam kâlbinde
Led Zeppelin... Michael Jackson... Beatles, Madonna,Metallica Eagles,Rolling Stones 'Dikkatli' müzikseverler, her biri rock müzik tarihinde birer kilometre taşına dönüşmüş bütün bu solist ve grupların birçok sevilen parçasında son yıllarda ardarda "şeytana övgüler içeren bölümler" yakalıyorlar.
Pekiyi, nasıl oluyor da sözleri görünüşte son derece anlaşılır ve masum olan, dahası yıllardır müzikseverler tarafından keyifle mırıldanılan bunca ünlü şarkıda "satanizm propagandası" yapılabiliyor? Cevap, tam da şeytani bir zekâya yaraşır cinsten: Satanist propaganda cümleleri bu tip şarkılar sadece geriye doğru çalındığında duyulabiliyor!
ALİ MURAT GÜVEN / HABER MERKEZİ
ve akabinde ;
Led Zeppelin'den satanist şarkıların en azılısı:
Stairway to Heaven (Cennete Uzanan Merdiven)
Rock tarihinin Pink Floyd ile birlikte en karizmatik iki grubundan biri olarak kabul edilen Led Zeppelin, aynı zamanda "içine şeytanî mesajlar gizlenmiş besteler yapma" konusunda da sabıka dosyası en kabarık ekip… Grubun günümüzde artık bir efsaneye dönüşmüş durumdaki ünlü şarkısı "Stairway to Heaven" ise bu sinsi kamuflajın teknik başarı açısından zirveye ulaştığı çalışma oldu. Bir grup Batılı araştırmacının, toplam süresi 12 dakikayı bulan bu popüler şarkının ortalarında bir yerde yakaladığı tüyler ürpertici "back-masking" bölümü aynen şöyle:
(Şarkının normal akış cümleleri / 04'20"-04'41" arası)
"If there's a bustle in your hedgerow, don't be alone now,(Eğer bahçenizde bir karışıklık varsa, sakın ola hiç telaşa kapılmayın)
It's just a spring clean for the May queen.(Bu sadece Mayıs kraliçesinin yaptığı bir bahar temizliğidir)
Yes there are two paths you can go back,(Evet, iki patika yol mevcut izleyebileceğiniz)
But in the long run there's still time to change the road you're on."(Fakat böylesine uzun bir koşuda üzerinde ilerlediğiniz yolu değiştirmek için hâlâ zamanınız var)
Bu hâliyle en azından görünürde hiçbir satanik propaganda içermeyen şarkı, bir MP3 kaydından aynı hızla tam tersine çalındığında ise yukarıdaki cümleler şu biçimi alıyor:
Here's my sweet satan / İşte benim sevimli şeytanım
The one whose little path would make me sad whose power is satan / Bu küçük patikada ilerleyen beni hasta eden şey, şeytanın gücüdür
He'll give you 666 / O sana (şeytanın İncil'deki simgesi olan) 666 sayısını verecek
There was a little toolshed where he made us suffer, sad satan / Kederli şeytanın bize ızdırap verdiği bir malzeme kulübesi vardı (Burada geçen "malzeme kulübesi/toolshed" deyimi de bir başka şifre. Bu, grup üyelerinden Jimmy Page'in satanik ayinler düzenlemek üzere 1970'lerde satın aldığı tarihî bir evin adıydı.)
Parçada ayrıca, "Your stairway lies on the whispering wind" (Merdivenin fısıldayan rüzgarın üzerinde uzanır) dizesi de tersten dinlendiğinde "Because I live for satan" (Çünkü şeytan için yaşıyorum) sonucunu veriyor.
Hasta Beden 8/ Mesaj Sayısı: 390 Katılım Tarihi: 29.10.07 Yaş : 26
İnanır mısın şuna oturdum, şu yazılarınları ciddiye alıp 4-5 paragraflık uzun bir cevap yazdım. Sonra "ne yapıyorum lan ben" dedim sildim hepsini.
Bu saçmalıklara inanmayın evladım. Gece gece bayramlık ağzımı açtırtmayın benim.
Morg Bekçisi Mesaj Sayısı: 1994 Katılım Tarihi: 24.10.07 Konum: Samsun Yaş : 21
Bana da inanılmak istenen ve dolayısıyla da o isteğe bir şeyler uydurmak adına ortaya çıkartılan uydurma sözler gibi geliyor. Tam bir araştırma yapılmadan kesin bir şey söylenemez.
İnsan :) Mesaj Sayısı: 73 Katılım Tarihi: 04.09.08 Konum: Dünya Yaş : 20
çogu sitede böyle metal müzik gruplarına yazılan saçma sapan suçlamalar var.Buda onlardan biri sanırım.Müzigi kötülemek adına yapılan şeyler bunlar çok saçma.Bilen neyin ne oldugunu biliyor zaten
Bitkin Ruh :\ Mesaj Sayısı: 1343 Katılım Tarihi: 15.11.07 Konum: Mersin Yaş : 20
Bu hâliyle en azından görünürde hiçbir satanik propaganda içermeyen şarkı, bir MP3 kaydından aynı hızla tam tersine çalındığında ise yukarıdaki cümleler şu biçimi alıyor:
Here's my sweet satan / İşte benim sevimli şeytanım
The one whose little path would make me sad whose power is satan / Bu küçük patikada ilerleyen beni hasta eden şey, şeytanın gücüdür
Hasta Beden 8/ Mesaj Sayısı: 390 Katılım Tarihi: 29.10.07 Yaş : 26
Boşuna kaba etlerini kaldırmana gerek yok.
Bu yıllar öncesinin bir geyiği ve her seferinde bunu düşünenler de buna inanlar da insanların kaba etleriyle güldüğü insanlar olmuştur.